Întrebări despre psihoterapie

Ce se întâmplă în prima şedinţă?

Psihoterapia este o muncă de echipă. În primul rând, ne cunoaştem, discutăm despre motivele care te-au adus la cabinet, ce merge sau ce nu merge bine în viaţa ta, ce îţi doreşti să schimbi. Este important să stabilim ce îţi doreşti să obţii, ce obiective ai şi ce efort eşti dispus să depui pentru a depăşi impasul în care te afli. Vom explora aşteptările pe care le ai de la psihoterapie şi lucrurile bune pe care crezi că ţi le va aduce în viaţa. Pentru prima sedinţă să aduci cu tine toate resursele tale, o să avem nevoie de ele, deoarece terapia nu înseamnă rezolvarea imediată a problemelor, ci parcurgerea unor etape. Însă am convingerea că, pornind la drum, putem să facem împreună asta…şi la sfârşitul şedinţelor să poţi spune că „viaţa mea a început să capete un alt sens, cel pe care mi-l doream”.

Care este frecvenţa şedinţelor de psihoterapie?

Durata unei psihoterapii este de regulă între 6-20 şedinţe, pe parcursul a câtorva luni, cu o frecvenţă de o dată sau de două ori pe săptămână, în funcţie de alegerea pe care tu o faci. După un timp, vom hotărî împreună frecvenţa întâlnirilor noastre, o dată pe săptămână, o dată la 2-3 săptămâni, tu având dreptul să alegi când simţi că terapia şi-a atins scopul şi când vrei să se  termine. În general, cele mai importante schimbări au loc în primele 10 şedinţe.

 

Cât durează o şedinţă de psihoterapie ?

Înainte de prima şedinţă trebuie să faci o programare, ai toate datele necesare şi te rog să accesezi rubrica de Contact. Durata unei şedinţe este de 50  minute, însă dacă tu ai o nevoie specială putem să stabilim împreună durata fiecărei şedinţe, fără a depăşi însă 2 ore.

Care este costul unei şedinţe?

Costul unei şedinţe individuale de 50 minute este de 350 ron plătiţi după fiecare şedinţă. Dacă se întâmplă să anulezi şedinţa chiar în ziua programării vei plăti integral aceea şedinţă, deoarece ora respectivă ţi-a fost rezervată special ţie. Anularea şedinţelor cu minim 24 ore înainte te degrevează de orice obligaţie financiară.

Toţi psihologii pot practica psihoterapia?

Nu, deoarece este necesară o formare specială obţinută în cadrul unui program masteral sau în cadrul unei anumite Şcoli terapeutice.  Este necesară o  atestare într-un anumit tip de terapie. Dacă ai identificat un psiholog la care te gândeşti să apelezi, verifică mai întâi dacă figurează în REGISTRUL UNIC AL PSIHOLOGILOR CU DREPT DE LIBERĂ PRACTICĂ  din România. Aceste informaţii le găseşti pe site-ul www.copsi.ro

 

Comments are closed.